biografie

Na jaren van tekenen en bouwen ben ik, Gideon Peele (1981), in 1999 aan mijn opleiding Architectuur aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft begonnen. Hier leerde ik hoe ik mijn ideeën groter dan het velpapier kon laten worden en kon laten ontwikkelen tot daadwerkelijk te realiseren objecten. Deze passie voor de gebouwde omgeving probeer ik sinds mijn studietijd over te brengen aan mensen door middel van het geven van architectuurrondleidingen en –workshops voor zeer uiteenlopende groepen: van basisschoolleerlingen tot internationale architectengezelschappen.

 

Na het cum laude behalen van mijn Master Architectuur (2005) heb ik als Assistent-Curator voor het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) gewerkt, waar mijn architectuurkennis en verteltechniek voor het eerst samensmolten tot één product: een interactieve, digitale rondleiding door de vaste tentoonstelling van het NAi.

 

Sinds 2006 ben ik als project-architect werkzaam bij het Amsterdamse architectenbureau RAPP+RAPP. Binnen dit bureau krijgen de architecten van start tot oplevering de verantwoordelijkheid van een project, welke zij zelf in alle fases uitwerken. Hierdoor zijn de werkzaamheden zeer divers: het maken van verkennende schetsen, het samenstellen van bouwaanvragen, het maken van bestekstekeningen, het uittekenen van werktekeningen en de esthetische controle van de bouw. Dit, in combinatie met een diversiteit aan projecten, heeft ervoor gezorgd dat ik in de afgelopen jaren een brede ervaring heb opgedaan.

 

Mijn passie voor het bouwen van ideeën en de wens om mensen de invloed van goede architectuur te laten ervaren vormt samen met mijn opgedane ervaring en kennis de basis voor de start van mijn eigen architectenbureau in 2014 in Rotterdam.

rondleiding gideonpeele